Livestreams, flexibel doorsturen, naar het volgende kanaal gaan, populaire stickers en meer

Lees de originele aankondiging in het Engels
Livestreams, flexibel doorsturen, naar het volgende kanaal gaan, populaire stickers en meer

Telegram werd iets meer dan 8 jaar geleden gelanceerd en vandaag zetten we onze traditie van maandelijkse updates voort met versie 8.0. Deze update brengt livestreams met onbeperkte kijkers naar groepen en kanalen, opties om bijschriften van media te verwijderen en afzendernamen te verbergen bij het doorsturen, een gemakkelijke manier om naar het volgende ongelezen kanaal te springen zonder terug te gaan naar je chatlijst, een verbeterd stickerpaneel, nieuwe geanimeerde emoji en meer.

Ongelimiteerde livestreams

Onze vorige update maakte van groepsvideogesprekken een krachtig hulpmiddel voor live uitzenden — en nu is het publiek ongelimiteerd (behalve door de populariteit van je kanaal, of de bevolking van de aarde, wat in jouw geval relevanter is).

Start een livestream in een kanaal of een videochat in een groep – beide ondersteunen nu onbeperkte kijkers. De kracht om je eigen tv-zender te leiden is hier, gewoon in je zak.

Om te beginnen tik je op 'videochat' (in groepen) of 'livestream' (in kanalen) op de profielpagina van een gemeenschap die je beheert.

De kijkers van je livestream kunnen ook hun hand opsteken en deelnemen aan je uitzending als je hen laat spreken.

Flexibel doorsturen

Doorsturen is een veel ontspannendere ervaring geworden. Tik op het label '*bericht doorsturen'* boven de berichtenbalk om een voorbeeldvenster te openen dat laat zien hoe de berichten eruit zullen zien als ze worden verzonden – samen met verschillende aanpassingsopties.

Je kan ervoor kiezen om de afzendernaam te verbergen of bijschriften bij mediaberichten te verbergen. Je kan ook berichten deselecteren die je niet wilt verzenden of de ontvanger wijzigen als je de verkeerde chat hebt aangeklikt.

Naar het volgende kanaal gaan

Er zijn miljoenen één-op-veel-kanalen op Telegram die gebruikers volgen voor nieuws, evenementen en inhoud.

Om gemakkelijk op de hoogte te blijven van het nieuws, kun je nu door de kanalen scrollen die je volgt zonder terug te gaan naar je chatlijst. Wanneer je de bodem van een kanaal bereikt, trek je omhoog om naar het volgende ongelezen kanaal te gaan.

Als je je chatlijst hebt georganiseerd met mappen of gearchiveerde chats, dan zal de app de structuur volgen die je hebt ingesteld: kanalen in de huidige map, dan binnen elke map, dan die overgebleven in alle chats en het archief. Open gewoon een kanaal uit je studiemap om ze allemaal te lezen zonder afgeleid te worden door memes — en andersom.

Populaire stickers

Dankzij een open platform en duizenden gratis stickers van hoge kwaliteit in de stickercollectie, is er een perfecte sticker voor elke situatie. Deze update maakt het makkelijker om die ene te vinden.

Populaire stickers worden nu getoond boven 'onlangs gebruikt' in je stickerpaneel. Tik op 'toevoegen' om een bundel te bewaren voor de toekomst — de sectie met populaire stickers is een van de weinige dingen in deze wereld die vaker wordt bijgewerkt dan de Telegram-apps.

Wanneer je door je bundels scrollt bovenaan het paneel, dan zullen de miniaturen groter worden en de namen van je bundels worden weergegeven.

Telegram voor Android heeft ook grotere voorvertoningen voor stickersuggesties gekregen. Om suggesties te krijgen, voer je een emoji in het invoerveld in. Om meer stickersuggesties te zien, trek je het suggestiepaneel naar boven.

Als je iets bijzonders in gedachten hebt en het niet in je stickerbundels hebt, typ dan een woord in het zoekveld om overeenkomsten te vinden in de stickerdirectory. Probeer 'geel', 'dier', 'hond', enz.

Een sticker kiezen

Net als 'typen' of 'spraakbericht opnemen', tonen de apps nu 'sticker kiezen' status bovenaan de chat — zodat je weet dat je chatpartner er nog steeds is, op zoek naar de perfecte geanimeerde reactie.

Tellers voor ongelezen reacties

Veel kanalen hebben commentaar ingeschakeld voor hun berichten, zodat abonnees kunnen reageren en hun gedachten kunnen delen. We hebben onlangs een geweldige kans gehad om dit te testen met duizenden verjaardagswensen — iedereen bedankt voor jullie steun.

Net als bij chats, zal er nu een teller verschijnen die het aantal ongelezen reacties weergeeft, wanneer je een gesprek opent dat nieuwe berichten bevat.

Ongelezen reacties in een gesprek dat je net geopend hebt

Nieuwe geanimeerde emoji

Deze maand vroegen we ons af: “Moeten we stoppen met het animeren van meer en meer emoji bij elke update?” Na een verhitte discussie kwamen we tot dit antwoord: “Waarschijnlijk niet.” Stuur een bericht met een enkele emoji om een van deze nieuwe meesterwerkjes in een chat te krijgen:

Dat was het voor vandaag — en we hebben al wat coole dingen in ontwikkeling voor de volgende update. We zien jullie daar!


31 augustus 2021
Het Telegram-team