Gruplar için Hikayeler ve 8 Diğer Özellik

Orijinal duyuruyu İngilizce okuyun
Stories for Groups and 8 More Features

Telegram, iletişimi yeniden tanımlayan 9 yeni özellikle gruplardaki sohbeti yepyeni bir seviyeye taşıyor. Artık gruplar hikayeler yayınlayabilir ve bunları profil sayfalarında gönderi olarak kaydedebilir. Gruplar benzersiz duvar kağıtları ve durumlar belirleyebilir, ayrıca grubun profil kapağının rengi ve logosu veya bağlantı stili de dahil olmak üzere görünümlerini en ince ayrıntılarına kadar özelleştirebilir. Tüm bu özellikler halihazırda mevcut ve favori sohbetlerini güçlendirebilen grup üyeleri tarafından açılabilir. Bu tür güçlendirilmiş gruplar artık üyelerine Sesten Metne Dönüştürme ve Premium Özel İfade de sunabiliyor.

Gruplar için Destekler

Gruplar artık üyelerin destekleri veya çekilişler sayesinde seviye kazanabiliyor. Grup hikayeleri ve özel görünümün yanı sıra, daha yüksek seviyeler üyelere grup içinde mesajlaşırken sesten metne ve özel ifade gibi premium özelliklere erişim sağlıyor.

Grup Hikayeleri

Bu güncelleme, gruplarda yöneticilerin artık hikaye gönderebilecekleri yeni bir iletişim yöntemi sunuyor. Üyelerden gelen yanıtlar gruba gönderilecek ve yeni konuşmaları tetikleyecek.

Bir hikayeyi grubunuz olarak göndermek için, grubun profilindeki hikaye simgesine (+) dokunun veya hikaye düzenleyicinin “Hikayeyi Farklı Gönder” bölümünden grubuzu seçin.

Durum İfadeleri, Kapaklar, Duvar Kağıtları ve Bağlantı Stilleri

Güçlendirilmiş gruplar, yalnızca Telegram'da bulunan benzersiz özelleştirme seçeneklerini destekler. Grubunuzun profil kapağının rengini ve logosunu değiştirebilir, bir durum ifadesi ayarlayabilir ve grubu açan herkes tarafından görülebilecek bir duvar kağıdı seçebilirsiniz.

Gruplar, durum ifadeleri için Telegram sanatçıları tarafından yapılan binlerce ifade arasından seçim yapabilirsiniz.

Grubunuzu özelleştirmek için grubun profilini açın ve Düzenle > Görünüm öğesini seçin. Grubun seviyesi hangi görünüm ayarlarının kullanılabilir olduğunu belirler.

Grup İfade Paketleri

Daha yüksek seviyeli gruplar, sohbet içindeki iletişim için bazı Telegram Premium özelliklerinin kilidini açar.

Yöneticiler, tüm üyelerin Telegram Premium'a sahip olmasalar bile grupta kullanmasına izin verilen bir özel ifade paketini seçebilirler.

Telegram sanatçıları tarafından yapılmış bir ifade paketini seçebilir veya sadece grup sohbetiniz için benzersiz bir paket oluşturabilirsiniz.

Sesten Metne ve Daha Fazlası

Güçlendirilmiş grupların üyeleri, grup içinde gönderilen sesli ve görüntülü mesajlar için sınırsız sesten metne dönüştürme özelliğinden de yararlanabilir.

Bu sadece başlangıç, gelecekteki güncellemeler grup sohbetinizi güçlendirmek için daha da fazla özellik ekleyecek.

Her seviyede mevcut olan tüm grup avantajlarının bir listesini burada bulabilirsiniz.

Destekçiler için İzinler

Grubu güçlendiren kullanıcılardan gelen mesajlar, gönderilen her güçlendirmeyle gelişen özel bir Destekçi Rozeti gösterir. Yöneticiler, destekçiler için özel izinler uygulayabilir ve onlara Yavaş Mod veya diğer kısıtlamaları göz ardı etme gibi benzersiz ayrıcalıklar verebilir.

Permissions for Boosters

Telegram Premium, herhangi bir gruba veya kanala atanabilen 4 destek içerir ve Premium'u hediye olarak her verdiğinizde 3 destek daha alırsınız.

Bu güncellemeye 5 özellik daha eklemeyi planlıyorduk, ancak App Store Tanrıları bizim lehimize değildi. Ama sorun değil, bu özellikleri çok yakında Mart güncellememizde göreceksiniz!


29 Şubat 2024
Telegram Ekibi