Mijn profiel, aanbevolen kanalen en 15 andere functies

Lees de originele aankondiging in het Engels
Introducing My Profile, Recommended Channels and 15 More Features

Deze maand hebben we meer dan 15 nieuwe functies gelanceerd, waaronder aanbevolen kanalen, een manier om je eigen profiel te bekijken, de mogelijkheid om je kanaal en verjaardag op je profiel weer te geven, verbeterde moderatietools voor beheerders van groepen – en nog veel meer.

Aanbevolen kanalen

Het zoekmenu heeft een nieuw tabblad voor ’Kanalen', waar je een overzicht ziet van de kanalen die je volgt. Het tabblad bevat ook een lijst met aanbevolen kanalen over vergelijkbare onderwerpen, waarmee je nieuwe content creators kunt vinden.

Wanneer je de berichten van een kanaal bekijkt, kun je naar boven vegen om naar het volgende ongelezen kanaal in je lijst te gaan. Nadat je al jouw kanalen hebt gezien, kun je blijven bladeren door aanbevolen kanalen.

Aanbevolen kanalen zijn uitsluitend gebaseerd op het algemene onderwerp van kanalen die je reeds volgt. Het is dus puur toeval als je bepaalde typen fruit of groente opvallend vaak te zien krijgt.

Mijn profiel

In je instellingen vind je nu een ’Mijn profiel'-optie, waarmee je kunt zien hoe jouw profiel er voor anderen uitziet – ook kun je daar makkelijk je gegevens wijzigen.

Je kunt nu maximaal 3 verhalen bovenaan je profielpagina vastzetten – om je prestaties of andere bijzonderheden extra aandacht te geven.

We hebben ook kleine icoontjes ontworpen voor de privacy-instellingen van reeds geplaatste verhalen. Daaruit kun je snel afleiden of je iets wilt veranderen.

Verjaardagen

Gebruikers kunnen hun verjaardag op hun profiel plaatsen – dan weten alle contacten wanneer ze een cadeau moeten zoeken. Op je verjaardag worden alle bezoekers van je profiel verrast met geanimeerde confetti en voldoende ballonnen.

Wanneer iemand anders jarig is, zie je een balk bovenaan je chatlijst – zodat je niet vergeet om de persoon te feliciteren. Geen zorgen als je bent vergeten om een cadeau te zoeken: je kunt op de balk tikken om de persoon een Telegram premium-abonnement cadeau te doen.

Standaard is je geboortedatum alleen zichtbaar voor je contacten. Net als bij andere gegevens op je profiel, kun je exact instellen wie je verjaardag ziet via Instellingen > Privacy en veiligheid > Geboortedatum.

Kanalen op je profiel

Als je een kanaal bezit, kun je het op je profiel plaatsen. Er verschijnt dan een uitgebreide voorbeeldweergave van het meest recente bericht boven je bio – als bezoekers erop klikken, belanden ze met één klik bij je project, portfolio of blog.

Channels on Your Profile

Verzamelobjecten op je profiel

Eigenaars van verzamelbare gebruikersnamen kunnen die koppelen aan hun Telegram-account of kanaal – de extra namen verschijnen dan op hun profielpagina.

Als je op een verzamelbare gebruikersnaam of anoniem nummer op het profiel van iemand anders klikt, zie je vanaf nu extra informatie over het verzamelbare object – zoals wanneer het is verkregen en tegen welke prijs.

Collectibles on Your Profile

Verzamelobjecten kunnen op Fragment worden verhandeld via de TON-blockchain.

Je locatie eindeloos delen

Wanneer je vrienden gaat ontmoeten of op reis gaat, kun je jouw live locatie delen met individuen of hele groepen. Dan kunnen anderen je voortgang in de gaten houden – en zelfs een melding krijgen wanneer je in de buurt bent.

Vanaf nu kun je meer tijd toevoegen aan je gedeelde locatie. Als je vrienden en familieleden in staat wilt stellen om je bewegingen langdurig te volgen, is er nu ook een optie om je locatie eindeloos te delen, totdat je het handmatig uitzet.

Om je locatie in een chat of groep te delen, tik je op het bijlagenmenu en kies je Locatie > Deel mijn live-locatie….

Instellingen voor reactiemeldingen

Er zijn nu nieuwe instellingen beschikbaar waarmee je meldingen voor reacties op je berichten kunt aanpassen.

Reaction Notification Settings

Ook nieuw bij deze update: meldingen bij reacties op je verhalen. Je wordt dus altijd op de hoogte gesteld wanneer iemand met een hartje, duimpje of beertje op je verhaal reageert.

Deze nieuwe opties vind je via Instellingen > Meldingen en geluiden > Reacties.

Profielfoto's bij doorgestuurde berichten

Bij doorgestuurde berichten zie je nu de profielfoto van de oorspronkelijke auteur. Hierdoor zijn ze beter herkenbaar in de chat – en wordt het makkelijker om doorgestuurde berichten van verschillende auteurs van elkaar te onderscheiden.

Profile Pictures in Forwarded Messages

Als je beperkt wie naar je account mag verwijzen bij het doorsturen van berichten, is je profielfoto niet zichtbaar bij doorgestuurde berichten die door jou zijn geschreven.

Tip: op Telegram kun je een aparte openbare foto instellen die wordt getoond aan gebruikers die je niet kent.

Premium: Geanimeerde emoji bij peilingen

Premium-gebruikers kunnen vanaf nu geanimeerde en aangepaste emoji in peilingen gebruiken. Eindelijk kan er democratisch worden vastgesteld of eenden beter zijn dan katten.

Grootschalige moderatie voor groepen

Beheerders van groepen kunnen vanaf nu meerdere berichten selecteren en verschillende moderatiehandelingen tegelijk uitvoeren – er is een nieuw menu met afzonderlijke instellingen voor elke gebruiker en handeling, voor maximale efficiëntie.

Het menu bevat ook mogelijkheden om rechten van gebruikers in te perken, in plaats van ze volledig uit de groep te halen.

Beheerders van groepen met meer dan 200 leden kunnen agressieve anti-spam filters aanzetten, om automatisch te detecteren welke gebruikers het te bont maken.

Verbeterde recente gebeurtenissen

Het Recente gebeurtenissen-menu geeft beheerders een overzicht van belangrijke gebeurtenissen in de afgelopen 48 uur binnen de chat, zoals bewerkte/verwijderde berichten en handelingen van beheerders.

Dankzij deze update is het overzicht van recente gebeurtenissen compacter geworden. Vergelijkbare handelingen door dezelfde beheerder zijn bijvoorbeeld gegroepeerd. Beheerders zien ook een overzicht van antwoorden en de onderwerpen waar recente berichten onder vallen.

Improved Recent Actions

Ook verbeterd: de markering van tekst bij het zoeken in recente gebeurtenissen – het werkt nu even goed als de zoekfunctie in standaard Telegram-chats.

Reactiebeheer voor kanalen

Beheerders van kanalen hebben nu een nieuwe manier om reacties te beheren – de mogelijkheid om een maximum in te stellen voor het aantal typen reacties per bericht.

Kanalen kunnen regelmatig aanpassen welke reacties beschikbaar zijn (door bijvoorbeeld iets toe te voegen dat relevant is voor een feestdag), zonder dat er plotseling paashazen verschijnen onder oude berichten.

Premium: Advertenties zichtbaar maken

Standaard zie je geen advertenties in kanalen als je op Telegram Premium geabonneerd bent. Als je ze toch wil zien – of het nou is om je eigen advertenties te bekijken of kanalen te steunen - kun je gesponsorde berichten aanzetten via Instellingen > Telegram Zakelijk.

Unhide Ads

Premium: Verhalen anoniem bekijken

Bij het bekijken van verhalen, kunnen premium-gebruikers de sluipmodus activeren in het verhalenmenu om recente weergaven te verbergen en de komende 25 minuten stiekem naar verhalen te kunnen kijken.

Vanaf nu kun je de sluipmodus ook vanuit de chatlijst activeren – houd een willekeurig verhaal ingedrukt en tik op 'Anoniem bekijken'. Het verhaal wordt dan geopend zonder dat je op de weergavelijst komt en de sluipmodus wordt automatisch ingeschakeld.

Open Stories Anonymously

Vegen naar volgend onderwerp

Wanneer je door groepen met onderwerpen bladert, kun je de onderkant van de chat omhoog vegen om naar het volgende ongelezen onderwerp te gaan.

Swipe for Next Topic

Snelle weergave op Telegram Desktop

De veelzijdige desktopapplicatie van Telegram ondersteunt vanaf nu snelle weergave voor websites – de pagina met alle media wordt rechtstreeks in je app geopend zonder laadtijd.

Instant View on Telegram Desktop

Als je ooit een fout tegenkomt op een snelle weergavepagina, kun je bladeren naar beneden en op 'Verkeerde indeling?' tikken om feedback te geven.

Beloningen voor content creators

Er is een nieuw beloningssysteem gelanceerd voor eigenaren van kanalen – waarbij ze in aanmerking komen voor 50% van de advertentie-opbrengst van hun kanaal. Opnames via Fragment zijn reeds mogelijk voor in aanmerking komende kanalen – zonder kosten.

Gebruikers kunnen hun kanaal of bot promoten door een gesponsord bericht aan te maken op het advertentieplatform van Telegram – dit alles wordt mogelijk gemaakt door de TON-blockchain.

900 miljoen gebruikers

Telegram is nog steeds één van de meest gebruikte en gedownloade apps ter wereld – en heeft nu meer dan 900 miljoen actieve gebruikers per maand. Voor meer info over deze bijzondere mijlpaal en de toekomst van Telegram kun je dit bericht van de oprichter en CEO van Telegram bekijken.


25 april 2024
Het Telegram-team