Profilim, Önerilen Kanallar ve 15 Özellik Daha

Orijinal duyuruyu İngilizce okuyun
Introducing My Profile, Recommended Channels and 15 More Features

Bu ay, önerilen kanallar, kendi profilinizi görüntüleme ve sayfanızda kanalınızı ve doğum gününüzü gösterme, grup yöneticileri için geliştirilmiş moderasyon araçları dahil olmak üzere 15'ten fazla yeni özelliği ekledik.

Önerilen Kanallar

Arama arayüzüne yeni bir “Kanallar” sekmesi eklendi. Bu sekme, takip ettiğiniz kanalları gösterir. Sekmede ayrıca benzer konulara sahip önerilen kanallar listesi de bulunuyor, burada yeni içerik üreticilerini keşfedebilirsiniz.

Bir kanaldaki gönderilere bakarken, listenizdeki sonraki okunmamış kanala atlamak için ekranı yukarı çekebilirsiniz. Tüm kanallarınızda gezindikten sonra, önerilen kanalları gözden geçirmek için kaydırmaya devam edebilirsiniz.

Kanal önerileri yalnızca abone olduğunuz kanalların genel konusuna dayanır. Dolayısıyla, belirli türdeki sebzelerin veya meyvelerin ağırlıklı olması tamamen sizin tercihinize bağlıdır.

Profilim

Ayarlarınızda artık diğer kullanıcılar tarafından profilinizin nasıl göründüğünü görebileceğiniz ve bilgilerinizi hızlıca düzenleyip değiştirebileceğiniz bir “Profilim” bölümü bulunmaktadır.

Profil sayfanızın en üstüne, başarılarınızı sergilemek veya kimse o asansörde karşılaştığınız takım elbiseli kediyi kaçırmasın diye artık 3 hikayeyi sabitleyebilirsiniz.

Ayrıca, yayınladığınız hikayelerin gizlilik ayarlarını gösteren küçük simgeler de ekledik, böylece ayarlarında bir düzenleme yapmanız gerekip gerekmediğini hızlıca görebilirsiniz.

Doğum Günleri

Herkes profiline doğum gününü ekleyerek tüm kişilerinin ne zaman hediye getireceğini bilmesini sağlayabilir. Doğum gününüzde, profilinizi ziyaret eden herkes animasyonlu konfeti ve bol miktarda balonla karşılanır.

Başkasının doğum günü olduğunda, sohbet listenizde bir afiş belirir, böylece onları tebrik etmeyi unutmazsınız. Hediyesini unuttuysanız endişelenmeyin, hızlıca Telegram Premium aboneliği göndermek için afişe dokunabilirsiniz.

Varsayılan olarak, doğum tarihiniz sadece kişileriniz tarafından görülebilir. Profilinizdeki diğer bilgiler gibi, doğum günleri de ayrıntılı gizlilik ayarlarına sahiptir ve bunları Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > Doğum Tarihi üzerinden kontrol edebilirsiniz.

Profilinizdeki Kanallar

Bir kanala sahipseniz, artık profil sayfanıza ekleyebilirsiniz. Bu, ziyaretçileri kişisel projenize, çevrimiçi portföyünüze veya şirket blogunuza tek dokunuşla gönderen biyografinizin üzerine en son gönderinin ayrıntılı bir önizlemesini yerleştirir.

Profilinizdeki Kanallar

Profilinizde Koleksiyonlar

Koleksiyonluk kullanıcı adlarına sahip olanlar, bu isimleri Telegram hesaplarına veya kanallarına bağlayabilir ve ek isimleri profil sayfasında listeleyebilirler.

Birinin profilindeki bir koleksiyon kullanıcı adına veya anonim numaraya dokunulduğunda artık koleksiyon hakkında ne zaman ve ne kadara satın alındığı gibi ekstra bilgiler görüntüleniyor.

Profilinizdeki Koleksiyonlar

Koleksiyonlar, TON blockchain kullanılarak Fragment platformunda alınıp satılabilir.

Konum Paylaşımını Süresiz Yap

Arkadaşlarınızla buluşurken veya bir yolculuğa çıkarken, canlı konumunuzu bireysel kullanıcılarla veya tüm grup sohbetleri ile paylaşabilirsiniz. Bu, diğerlerinin yolculuğunuzu takip etmesine veya varışınızda bir uyarı ayarlamalarına olanak tanır.

Artık mevcut paylaşılan konuma daha fazla zaman ekleyebilirsiniz. Arkadaşlarınızın ve ailenizin hareketlerinizi uzun süre takip etmesini istiyorsanız, konumunuzu onlarla süresiz olarak, siz kapatana kadar paylaşmak için yeni bir seçenek bulunuyor.

Konum paylaşımına başlamak için, özel bir sohbet veya grup içinde ek dosya menüsünü açın ve Konum > Canlı Konumumu Paylaş… seçeneğine dokunun.

Tepki Bildirim Ayarları

Mesajlarınıza yapılan tepkiler için bildirimleri kontrol etmenizi sağlayan yeni ayarlar ekledik.

Tepki Bildirim Ayarları

Bu güncelleme, hikayelerinize gelen tepkiler hakkında da bildirimler sunar, böylece bir kalbi (veya bir alevi, bir beğeni ya da… bir güvercini? Ne anlama geldiği ne olursa olsun) asla kaçırmayacaksınız.

Yeni ayarlar Ayarlar > Bildirimler ve Sesler > Tepkiler bölümünde mevcut.

İletilen Mesajlarda Profil Resimleri

İletilen mesajlar artık, kimden iletildiklerinin profil resmini gösteriyor. Bu, onları sohbette daha tanınabilir kılıyor ve birden fazla yazarı olan iletilemiş konuşmaları okumayı kolaylaştırıyor.

İletilen Mesajlardaki Profil Resimleri

Hesabınıza geri bağlantı verilmesini sınırlarsanız, sizden iletilen mesajlarda profil resminiz görünmez.

İpucu: Telegram'da, tanımadığınız kullanıcılara gösterilecek ayrı bir genel fotoğraf ayarlayabilirsiniz.

Premium: Anketlerde Hareketli İfadeler

Premium kullanıcılar artık anketlerde hareketli ve özel ifadeler kullanabilirler. Nihayet demokrasi, animasyonlu ördeklerin durağan kedilerden daha iyi olup olmadığına karar vermeye yardımcı olabilir.

Gruplar için Toplu Moderasyon

Grup yöneticileri artık birkaç mesajı seçebilir ve aynı anda birden fazla moderasyon işlemi gerçekleştirebilir. Her kullanıcı ve işlem için bireysel geçişler içeren yeni bir menü ile verimliliği en üst düzeye çıkarabilirler.

Menü, kullanıcıları hemen topluluktan yasaklamak yerine kullanıcı izinlerini kısıtlama seçeneklerine de sahiptir.

200+ üye içeren grupların yöneticileri, sohbetlerinde sorunlu kullanıcıları otomatik olarak tespit edip kısıtlamak için agresif spam filtrelemesi özelliğini de etkinleştirebilirler.

Geliştirilmiş Son Hareketler

Son Hareketler bölümü, grup yöneticilerinin silinen veya düzenlenen mesajlar ve yönetici etkinliği gibi son 48 saat içinde sohbette gerçekleşen önemli olayları görüntülemesini sağlar.

Bu güncellemeyle, son hareketler artık daha kompakt hale geldi ve aynı yönetici tarafından yapılan benzer eylemler bir araya gruplandırıldı. Yöneticiler ayrıca yanıtları ve son hareket mesajlarının hangi konulara ait olduğunu görebilirler.

Son Zamanlardaki İyileştirmeler

Son eylemlerde arama yaparken metin vurgulamayı da düzelttik, artık normal Telegram sohbetlerinde arama yaptığınızda olduğu gibi çalışıyor.

Kanallar için Tepki Yönetimi

Kanal yöneticileri artık tepkileri yönetmek için ekstra bir yola sahip. Yöneticiler, her gönderide olabilecek maksimum tepki türü sayısını belirleyerek işleri düzenli tutabilirler.

Bu, kanalların mevcut tepkilerini (bir tatille ilgili bir şey eklemek gibi) geçmiş gönderilerde bir sürü Paskalya tavşanı ortaya çıkmadan sık sık değiştirmelerine olanak tanır.

Premium: Reklamları Göster

Varsayılan olarak, Telegram Premium'a abone olmak kanallardaki reklamları gizler. Reklamlarınızı kontrol etmek veya kanalların ödüller kazanmasına yardımcı olmak istiyorsanız, Ayarlar > Telegram İşletme bölümünde reklamları göstermek için yeni bir geçiş düğmesi bulunmaktadır.

Reklamları Göster

Premium: Hikayeleri Anonim Olarak Aç

Hikayeleri görüntülerken, Premium kullanıcılar hikaye menüsünden Gizli Modu aktif hale getirerek son görüntülemelerini gizleyebilir ve görüntülemeleri sonraki 25 dakika boyunca gizlemeye devam edebilirler.

Artık Gizli Modu sohbet listesinden de aktif hale getirebilirsiniz. Bunun için akışınızdaki bir hikayeye basılı tutun ve “Anonim Görüntüle” seçeneğini seçin. Bu, sizi bir saniyeliğine bile izleyiciler listesine eklemeden hikayeyi ve ayrıca Gizli Modu da açar.

Hikayeleri Anonim Olarak Aç

Sonraki Konu için Kaydırın

Gruplarda konular etkinleştirildiğinde, sohbetin altına çekerek bir sonraki okunmamış konuya geçebilirsiniz.

Sonraki Konu için Kaydır

Telegram Desktop'ta Anında Görünüm

Telegram'ın çok platformlu Desktop uygulaması artık web siteleri için Anında Görünüm'ü destekliyor. Böylece sayfayı ve tüm medyasını uygulamanızda sıfır yükleme süresi ile doğrudan açıyor.

Telegram Masaüstünde Anında Görünüm

Anlık Görünüm sayfasında hata bulursanız, sayfanın altına gidin ve “Yanlış Düzen?” seçeneğine tıklayarak bize geri bildirimde bulunun.

Yaratıcılar için Ödüller

Kanal sahipleri için yeni bir ödül sistemi başlatıldı. Böylece kanal sahipleri, kanallarında gösterilen reklamlardan elde edilen gelirin %50'sini paylaşıyorlar. Fragment üzerinden para çekme işlemleri, uygun kanallar için kullanılabilir durumda ve bu işlemden ücret alınmıyor.

Kullanıcılar, Telegram Reklam Platformu üzerinden sponsorlu mesajlar oluşturarak kanallarını veya botlarını tanıtabilir. Bu platform TON blockchain tarafından desteklenmektedir.

900 Milyon Kullanıcı

Telegram, dünyada en çok kullanılan ve en çok indirilen uygulamalardan biri olmaya devam ediyor ve şu anda 900 milyondan fazla aylık aktif kullanıcıya sahip. Telegram'ın bu önemli kilometre taşını ve gelecekte bizi neler beklediğini okumak için, CEO'muz ve kurucumuzun bu yazısına göz atabilirsiniz.


25 Nisan 2024
Telegram Ekibi