Betalingen 2.0, geplande spraakchats, nieuwe webversies

Lees de originele aankondiging in het Engels
Betalingen 2.0, geplande spraakchats, nieuwe webversies en meer

Deze update brengt betalingen 2.0 voor alle Telegram-chats, plannen en miniprofielen voor spraakchats, nieuwe Telegram-apps voor je browser, en meer.

Betalingen 2.0

In 2017 hebben we voor het eerst ondersteuning voor betalingen toegevoegd. Met betalingsbots kunnen gebruikers veilig betalen voor goederen en diensten zonder de app te verlaten – alles van het bestellen van een pizza tot het oproepen van een taxi, tot het vervangen van winterbanden als je de winter zat bent.

Vanaf vandaag kunnen handelaren betalingen met creditcards accepteren in elke chat, dankzij 9 geïntegreerde betalingsaanbieders van derden zoals Stripe.

Kopers kunnen bij elke aankoop een fooi geven om hun favoriete artiest, winkel of bezorger wat extra liefde te tonen. Betalingen kunnen nu vanuit elke app worden gedaan – inclusief desktopapps.

Dit is een gratis en privacybewust platform – Telegram neemt geen commissie, en slaat geen betalingsinformatie op. Creditcardinformatie wordt direct naar de betalingsaanbieder gestuurd en verzendinformatie wordt gedeeld met de verkoper, zodat ze je je goederen kunnen sturen.

We hebben een demokanaal gemaakt met de meest exotische denkbeeldige goederen en diensten die je met geen geld kunt kopen, zodat je kunt testen hoe dit werkt zonder een cent uit te geven.

Elke handelaar kan beginnen met het gebruik van de API voor betalingen zonder extra goedkeuringen van Telegram te krijgen. Ontwikkelaars die geïnteresseerd zijn in het integreren van betalingen kunnen alle details vinden in de betalingshandleiding.

Geplande spraakchats

Spraakchats geven gebruikers de mogelijkheid om bij te praten met een paar vrienden of mee te luisteren met grootschalige uitzendingen met miljoenen luisteraars.

Beheerders van groepen en kanalen kunnen nu een spraakchat plannen voor een bepaalde datum en tijd in plaats van er meteen een te maken. Dit geeft gemeenschapsleden de tijd om hun vrienden op de hoogte te brengen en de popcorn klaar te zetten.

Gebruikers zien een kleurrijke aftelklok bovenaan de chat. Wie het te druk heeft om naar het aftellen te kijken, kan ervoor kiezen een melding te ontvangen wanneer de spraakchat begint.

Beheerders kunnen een spraakchat plannen vanaf de profielpagina van hun groep of kanaal. Tik op Android op ⋮ > Spraakchat starten > Spraakchat plannen. Tik op iOS op de knop spraakchat en kies Spraakchat plannen.

Maak je geen zorgen, de chat zal niet automatisch starten wanneer het aftellen nul bereikt – alleen wanneer een beheerder op de knop Start nu knop drukt

Miniprofielen voor spraakchats

Je kunt nu profielfoto's en bio's uitklappen om een beter beeld te krijgen van met wie je aan het chatten bent – zonder het spraakchatvenster te verlaten.

Je kunt ook je profielfoto veranderen en je bio bewerken zonder de chat te verlaten – bijvoorbeeld van Shirley in Grognak de Barbaar als je afspreekt voor Dungeons and Dragons.

Nieuwe webversies

De eerste webversie van Telegram werd in 2014 gelanceerd. Sindsdien fluisterde ons huisduiveltje van interne rivaliteit: 'Waarom één webversie als je er ook twee kan hebben?'

Vandaag voegen we twee nieuwe, volledig uitgeruste Telegram-webapps toe – beide met ondersteuning voor geanimeerde stickers, donkere modus, chatmappen en meer.

Met de nieuwe webversies krijg je onmiddellijk toegang tot je chats op elk apparaat - desktop of mobiel. Deze apps zijn ongelooflijk efficiënt, vereisen slechts een download van 400 kB (dat is vergelijkbaar met twee foto's van een middelgrote kat) en geen installatie.

Maak een proefrit en kijk welke je het beste bevalt:

Net als andere Telegram-apps zijn al onze webversies zelfstandig: als je eenmaal bent ingelogd, hoef je je telefoon niet in de buurt te houden of met het internet verbonden te zijn.

Als je een probleem tegenkomt met een van de nieuwe apps, laat het ons dan weten via het suggestieplatform.

Directe downloadlink voor Android

Hoewel iOS-gebruikers deze update al kunnen downloaden in de App Store, heeft Google ons laten weten dat ze “momenteel langere dan gebruikelijke reviewtijden ervaren als gevolg van aangepaste werkschema's”. Gelukkig hoef je niet te wachten tot de review is afgerond.

Iedereen kan Telegram voor Android direct downloaden van telegram.org. Apps die vanaf de website worden geïnstalleerd, worden automatisch bijgewerkt naar de nieuwste versie. Op deze manier krijg je nieuwe versies waarschijnlijk enkele dagen of weken sneller, omdat je niet hoeft te wachten tot updates door de store zijn beoordeeld.

Telegram ondersteunt reproduceerbare builds, zodat je er altijd zeker van bent dat de app die je op je apparaat hebt, is gebouwd op basis van exact dezelfde opensourcecode die op GitHub is gepubliceerd.

Knijp om te zoomen

Foto's en video's kunnen nu direct vanuit de chat worden vergroot – gewoon knijpen om direct in te zoomen, zonder te tikken om het te openen.

Verbeterde videospeler

Wanneer je een video bekijkt in de mediaspeler op iOS, houd de knoppen + of - 15s ingedrukt om snel vooruit en terug te spoelen. Op Android kun je hetzelfde doen door de rechter- of linkerkant van het scherm ingedrukt te houden, en door te dubbeltikken kun je 10 seconden in beide richtingen springen.

Tips en nieuwe Android-animaties

De Android-app wordt soepeler en dynamischer met elke update – bekijk de nieuwe animaties bij het openen van het zijmenu of het terugvegen naar de chatlijst vanuit een chat.

Voor meer informatie over wat Telegram kan doen, tik je op Telegram Features in het zijmenu of bezoek je het kanaal @TelegramTips.

Banen bij Telegram

Dat was het voor vandaag. We zijn alweer bezig met de volgende update — en als je dacht 'Wow, zo mag ik het horen!' in plaats van 'Arme mensen, neem wat rust', bekijk dan onze lijst met open posities.


26 april 2021
Het Telegram-team