Energiebesparende modus en meer

Lees de originele aankondiging in het Engels
Energiebesparende modus en meer

Bij deze update introduceren we een nieuwe energiebesparende modus, betere optimalisatie voor Android-apparaten van het lagere segment, ruimere mogelijkheden bij het instellen van de afspeelsnelheid en nog veel meer.

Energiebesparende modus

De prachtige animaties en soepele effecten van Telegram zijn geoptimaliseerd om op elke telefoon vlot te draaien, maar kunnen nu ook worden uitgeschakeld om de levensduur van je batterij te verlengen en de prestaties op oudere apparaten te verbeteren.

Je kunt instellen dat de energiebesparende modus automatisch wordt geactiveerd bij een bepaald batterijniveau – en er zijn individuele schakelaars waarmee je specifieke effecten kunt uitschakelen.

iOS-gebruikers kunnen via de energiebesparende instellingen ook achtergrondupdates beperken – maar we zouden dat niet aanraden, omdat het dan veel vaker zal gebeuren dat er juist updates worden uitgevoerd terwijl je de app wilt gebruiken.

Wat Android betreft, hebben we meer dan 200 verschillende typen apparaten handmatig getest om te zien of Telegram soepel draait. Daarnaast hebben we geoptimaliseerde standaardinstellingen gecreëerd om zeker te zijn dat alle gebruikers de best mogelijke ervaring krijgen.

Ga naar Instellingen > Energiebesparing om de energiebesparende modus in te schakelen of individuele instellingen voor automatisch afspelen, animaties en effecten aan te passen.

Afspeelsnelheid exact instellen

Al jaren kunnen Telegram-gebruikers de afspeelsnelheid van video's, spraak- en videoberichten aanpassen. Nu krijg je nog meer mogelijkheden als je de 2x-knop ingedrukt houdt. Je kunt dan kiezen uit elke snelheid tussen 0.2x en 2.5x.

Om de afspeelsnelheid van video's te wijzigen, kun je tikken op Menu Android of Menu iOS. Tik vervolgens op 'Afspeelsnelheid' en verplaats de schuifregelaar.

'Gelezen om'-tijd in kleine groepen

Om de samenwerking in kleinere teams te faciliteren, kun je bij groepen met minder dan 100 leden nu ook zien hoe laat je berichten door elk lid zijn gelezen.

Uitnodigingslinks automatisch versturen

Telegram-gebruikers kunnen zelf instellen door wie ze wel en niet aan groepen kunnen worden toegevoegd. Als je iemand wilt uitnodigen die deze mogelijkheid heeft uitgeschakeld, kun je die gebruiker nu makkelijk een bericht met een uitnodigingslink sturen.

Je kunt nu ook voorbeelden van uitnodigingslinks in chats bekijken om snel een idee te krijgen van waar het over gaat.

Ga naar Instellingen > Privacy en veiligheid > Groepen & kanalen om in te stellen door wie je wel en niet rechtstreeks aan groepen kan worden toegevoegd.

Dynamische volgorde van stickerbundels

Sinds de vorige update worden recent gebruikte stickerbundels bovenaan het paneel weergegeven voor snelle toegang. Als je dit niet wilt, maar liever hebt dat alles op zijn plaats blijft, kun je tikken op het tandwiel-pictogram in het stickerpaneel en Dynamische bundelvolgorde uitschakelen.

Vertaalde botbeschrijvingen

Ontwikkelaars kunnen hun bots nu volledig op lokale markten afstemmen door beschrijvingen en “Wat kan deze bot?”-overzichten naar meerdere talen te vertalen.

Verbeterde ondersteuning voor mappen op iOS

iOS-gebruikers kunnen alle chats in een map met één tik als gelezen markeren. Bij het doorsturen van berichten kunnen er nu ook mappen worden gebruikt om snel de juiste chat te vinden. Deze verbeteringen komen bij één van de volgende updates ook naar onze Android-app.

Nieuwe geanimeerde emoji

Indien je je afvroeg of deze update tien nieuwe bundels met aangepaste emoji voor Telegram Premium-gebruikers bevat: het antwoord is ja.

Nieuwe interactieve emoji en reacties

Onze ontwerpers hebben nieuwe interactieve versies van 👾😡😎 🤷‍♀️🤷🤷‍♂️ gemaakt. Verstuur elk van ze in een 1-op-1 chat en tik erop om effecten op het volledige scherm bij jou en je partner weer te geven. Iedereen kan deze emoji ook als reactie gebruiken.

De grote jacht op bugs

Entomologen zullen mogelijk een andere mening hebben, maar wij hebben iets tegen bugs. Daarom hebben de Telegram-ontwikkelaars bij deze update twee weken pauze genomen van het ontwerpen van nieuwe functies en hebben ze zich in plaats daarvan gericht op het uitroeien van meer dan 400 bekende bugs, verspreid over alle Telegram-apps.

Terwijl we aan de volgende update werken, kan iedereen problemen rapporteren via bugs.telegram.org en suggesties delen via suggestions.telegram.org.

Houd er rekening mee dat het platform alleen inzendingen in het Engels accepteert. Je kunt ook je problemen en suggesties aan onze Nederlandssprekende vrijwilligers doorgeven via Instellingen > Stel een vraag.


8 maart 2023
Het Telegram-team