Benzer Kanallar, Hikayeleri Yeniden Yayınlama ve 9 Özellik Daha

Orijinal duyuruyu İngilizce okuyun
Benzer Kanallar, Hikayeleri Yeniden Yayınlama ve 9 Özellik Daha

Bugünkü güncelleme, takip ettiklerinize benzer kanalları bulmanızı, arkadaşlarınızdan ve kanallardan hikayeleri yeniden yayınlamanızı ve hikayelere görüntülü mesajlar eklemenizi sağlıyor. Ayrıca profil renkleri, her iki taraf için duvar kağıtları, hikaye istatistikleri ve kanallar için özel tepkiler, herkes için sesli transkripsiyon ve çok daha fazlasını ekledik.

Benzersiz Kanallar

Yüz milyonlarca kişi, en son haberleri, içeriği ve altı parmaklı kedilerin yapay zeka tarafından üretilen resimlerini takip etmek için Telegram kanallarını takip ediyor.

Kanalları keşfetmeyi kolaylaştırmak için, bir kanala katıldığınızda, artık aynı konuyla ilgili benzer genel kanalların bir listesini göreceksiniz.

Listede yalnızca genel kanallar görünür, bunlar abone tabanlarındaki benzerliklere göre otomatik olarak seçilir.

Benzer Kanallara bir kanalın profilinden de erişebilirsiniz.

Hikayeleri Yeniden Yayınlama

Arkadaşlarınızdan ve favori kanallarınızdan hikayeleri sayfanızda yeniden yayınlayabilir, sadece iki dokunuşla kitlelerinizi artırabilirsiniz.

Bir hikayeyi yeniden paylaşmak, yeniden paylaşımınız için ayrı bir görünürlük ayarı ile birlikte metin, ses ve hatta video yorumu gibi ekstra içerik eklemenize olanak tanır.

Bir hikayeyi yeniden yayınlamak için paylaşım okuna dokunun ve 'Hikayeyi Yeniden Yayınla' öğesini seçin. Gizliliği korumak için, yalnızca 'Herkes' tarafından görülebilen hikayeler yeniden yayınlanabilir.

Hikayelerde Görüntülü Mesajlar

Bir hikaye yayınlarken, artık yorum yazmak veya sadece bir yüz oluşturmak için bir görüntülü mesaj ekleyebilirsiniz. Görüntülü mesajlar yeniden boyutlandırılabilir ve ekranda hareket ettirilebilir, ayrıca herhangi bir karede başlamak veya bitmek için zaman ekseni boyunca hareket ettirilebilir. Yaratıcı olasılıklar, bir fotoğrafa arka plan hikayesi vermekten kendinizle farklı karakterler olarak bir video sohbeti oluşturmaya kadar sonsuzdur.

Hikayelerde Görüntülü Mesajlar

Yeniden paylaştığınız hikayeler görüntülü mesajları da destekler, böylece trend olan bir konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilir veya birbirlerini yeniden paylaşan içerik oluşturucuların oluşturduğu paylaşım zincirine katılabilirsiniz.

Bir görüntülü mesaj kaydetmek için hikaye düzenleyicideki kamera simgesine basılı tutun. Ses seviyesini** kontrol etmek için ekranın altındaki video parçasına basılı tutun.

Premium: Profil Renkleri

Önceki güncellememiz, Premium kullanıcılarının adları, gönderdikleri bağlantılar ve mesajlarına verilen yanıtlar için bir renk seçmelerine olanak tanıyordu.

Bugünden itibaren Telegram Premium, sayfayı öne çıkarmak için profiliniz için logolarla (bunlar veya bunlar gibi) eşsiz bir renk kombinasyonu ayarlamanıza da olanak tanır.

Mesajlarınızı veya profilinizi özelleştirmek için Android'de Ayarlar > Sohbet Ayarları > Renginizi Değiştirin bölümüne gidin. iOS'te ise bu Ayarlar > Görünüm > Renginiz altındadır.

Premium: Her İki Taraf İçin Duvar Kağıtları

Herkes farklı temalar ve favori fotoğraflarınız ile her konuşmayı daha etkileyici hale getiren bireysel sohbetler için özel duvar kağıtları ayarlayabilir.

Artık Premium kullanıcılar her iki taraf için bir duvar kağıdı ayarlayarak hem kendileri hem de sohbet partnerleri için aynı görünümü uygulayabilirler.

Herhangi bir birebir sohbette özel bir duvar kağıdı ayarlamak için ⋮ (iOS'te kullanıcının profilini açın, ardından ⋯ öğesini seçin) > Duvar Kağıdını Değiştir öğesine dokunun.

Herkes için Sesten Metne

2022'den bu yana Premium kullanıcılar sesli ve görüntülü mesajları yazıya dökerek ne söylendiğini hızlı bir şekilde görebiliyor ve hatta farklı dillerdeki sesleri tercüme edebiliyorlar.

Bu güncelleme ile tüm kullanıcılar haftada en fazla 2 mesajı metne dönüştürebilir, bunu denemek için →A simgesine dokunmanız yeterlidir.

Not: Bu özellik kademeli olarak kullanıma sunulacaktır ve her yerde hemen kullanılamayabilir.

Telegram Premium hala sınırsız sesten metne dönüştürmeye izin veriyor.

Kanallar için Hikaye İstatistikleri

Hikaye yayınlayabilen kanallar artık erişimlerini ve performanslarını izlemek için detaylı grafiklerle hikaye görüntülemeleri, paylaşımlar ve tepkiler için istatistikleri görebilirler.

TITLE

Hikaye istatistikleri, hikayenizi görüntülerken ⋮/⋯ öğesine dokunarak veya Kanal Bilgisi > ⋮/⋯ > İstatistikler bölümünden görülebilir.

Kanal istatistiklerine, güçlendirmelere ve hediye ayarlarına Kanal Bilgisi > Düzenle > İstatistikler ve Destekler üzerinden ulaşmak daha kolaydır.

Kanallar için Özel Tepkiler

Kanal yöneticileri tepkileri yönetmek için belirli ifadeleri ekleyebilecekleri veya kaldırabilecekleri yeni bir arayüze sahipler.

Standart tepkilere ek olarak, kanallar sahip oldukları her seviye için 1 özel tepki alarak özel ifade de ekleyebilirler.

Custom Reactions for Channels

Kanal istatistikleri artık gönderilerine tepki vermek için kullanılan ifadeye dayalı bir tepki duyarlılığı grafiği gösteriyor. Bu, 👍 / 🔥 ve 👎 / 💩 duygusal eşdeğerleri için pozitif ve negatif, 🦆, 🧞‍♂️ veya 🪃 gibi daha belirsiz seçenekler için “diğer” izler.

Mesajlarda Kod Vurgulama

Yakın tarihli bir yarışmanın kazananı sayesinde, tüm Telegram uygulamaları artık ```kod biçimlendirme``` ile gönderilen mesajlarda kullanılan kodlama dilini tespit edebiliyor, böylece sonunda Java ve C# arasındaki farkı görebilirsiniz.😉

Code Highlighting

Konular için İyileştirmeler

Konular etkinleştirilmiş gruplarda, grubu tekrar açtığınızda uygulamanız Mesajlar olarak görüntüle veya Konular olarak görüntüle görünüm tercihinizi kaydedecektir.

TITLE

iOS'te Thanos Snap Efektleri

iOS'te Otomatik silinen mesajlar, zamanlayıcıları bittiğinde sonsuza kadar kaybolmadan önce bir milyon piksele buharlaşırken izleyebileceğiniz müthiş bir animasyona sahiptir.

Bireysel sohbetlerdeki veya tüm hesabınızdaki mesajlar için bir otomatik silme zamanlayıcısını etkinleştirebilirsiniz. Yeni animasyonu çalışırken görmenin en hızlı yolu, bir Gizli Sohbet içinde kısa bir kendini yok etme zamanlayıcısı ayarlamaktır.

Bugünlük bu kadar. Biz keşfedilecek özelliklerle dolu benzer güncellemeler üzerinde çalışmaya devam edeceğiz.


30 Kasım 2023
Telegram Ekibi