Kanallar için Hikayeler, Hikayelerdeki Müziğiniz ve Daha Fazlası

Orijinal duyuruyu İngilizce okuyun
Kanallar için Hikayeler, Hikayelerdeki Müziğiniz ve Daha Fazlasının Tanıtımı

Son güncelleme, Telegram'ın 10. yıldönümü için Hikayeler'i tanıttı. Bu güncellemeyle, yeni bir güçlendirme sistemi sayesinde kanallar da hikayeler yayınlamaya başlayabilir. Hikayelerde artık tepki çıkartmaları ve kendi müziğinizi ekleme seçeneği var. Ayrıca kendini yok eden medyaya bir Bir Kez Görüntüle ayarı, daha iyi giriş uyarıları ve daha fazlasını ekledik.

Kanallar için Hikayeler

Telegram kullanıcıları, favori kanallarına hikaye yayınlama yeteneği vererek onlara güçlendirebilirler. Telegram Premium artık herhangi bir kanala atanabilen 4 güçlendirme içeriyor.

Kanallar daha fazla destek kazandıkça seviye atlar ve her seviye için abonelerinin hikaye akışlarına günde 1 ek hikaye gönderebilirler.

Kullanıcılar her 24 saatte bir güçlendirmelerini farklı bir kanala taşıyabilirler.

Kanallar, t.me/durov?boost gibi bir özel bağlantı kullanarak abonelerden destek isteyebilir. Kanalınız için güçlendirme bağlantısı almak ve seviye atlamak için kaç tane gerektiğini görmek için Kanal Bilgisi > Daha Fazlası > İstatistikler > Güçlendirmeler adresine gidin.

Kanal yöneticileri hikaye yayınlayabilir

Kanalınız hikayelerin kilidini açtığında, Telegram Premium aboneliği olan ilgili haklara sahip yöneticiler Kanal Bilgisi sayfasındaki Post Story Icon simgesine dokunabilir.

Yöneticiler ayrıca sohbet listelerinden hikaye gönderirken bir “Hikayeyi Farklı Gönder” seçeneği görecekler.

Hikayelerde Tepki Çıkartmaları

Hem kullanıcılar hem de kanallar hikayelerine tepki çıkartmaları ekleyerek izleyicilerin tek bir dokunuşla daha fazla ifade ile yanıt vermesini sağlayabilir. Kanallar tarafından yayınlanan hikayeler, her bir duyguyu kaç kişinin seçtiğini gösteren tepki sayaçlarını görüntüler.

Bir tepki çıkartması eklemek için çıkartma panelindeki 💭 simgesine dokunun, ardından penceredeki düzinelerce seçenek arasından bir ifade seçin. Premium aboneler özel ifadelerden herhangi birini de kullanabilir.

Herkes her hikayeye 1 tepki çıkartması ekleyebilirken, Premium kullanıcılar 5 adede kadar ekleyebilir.

Hikayelerdeki Müziğiniz

Cihazınızdaki ses dosyaları hikayelerde kullanılabilir ve özel film müzikleri veya anlatım ile içerik oluşturmanıza olanak tanır.

Çıkartma panelinden “Ses” öğesine dokunun ve bir dosya seçin, ardından herhangi bir bölümü seçmek için parçayı ayarlayın. Video hikayelerinde orijinal sesi koruyabilir veya eklediğiniz ses parçasının ortasındaki kısa bir ses efekti veya çıkış müziği gibi herhangi bir noktasını kullanabilirsiniz.

Bir Kez Görüntülenen Medya

Telegram kendini yok eden medyayı 2013'te ekledi. Artık kullanımı daha da kolay, yeni bir görünüme ve yeni bir Bir Kez Görüntüle ayarına sahip.

Herhangi bir özel sohbetteki medya düzenleyiciden View Once Icon simgesine dokunarak fotoğrafınızın veya videonuzun Bir Kez Görüntüle ile açıldıktan sonra, 30 saniye arasından ne kadar süreyle görünür olacağını seçebilirsiniz. Bir Kez Görüntüle medyası, alıcı açtığında sohbetten kalıcı olarak silinir.

Kendini yok eden medyadaki gibi, kaydetme ve ekran görüntüsü alma bir kez görüntülenen medya için de çalışmayacaktır.

Yeni Giriş Uyarıları

Birisi hesabınıza her giriş yaptığında, Telegram tüm cihazlarınıza bir bildirim gönderir. Bunu daha da belirgin hale getirmek için, yeni girişler artık bu uyarıyı sohbet listenizin en üstünde gösteriyor.

Yeni bir cihazda oturum açmadıysanız, hesabınızı anında güvence altına almak için "Hayır, bu ben değilim!" seçeneğine dokunun. Şu anda mesajlarınıza erişimi olan tüm cihazları Ayarlar > Cihazlar bölümünden inceleyebilirsiniz.

Ekstra bir koruma katmanı için, Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > İki Adımlı Doğrulama bölümünden İki Adımlı Doğrulama parolası ekleyebilirsiniz.

Telegram'a giriş yaptığınız zamanlarda asla giriş kodlarını veya şifrenizi herhangi bir yere girmeyin!

Ve Daha Fazlası

Geliştiriciler ayrıca düzinelerce hata düzeltmesi ve optimizasyonu güncellemeye ekledi. iOS kullanıcıları video göndermenin geliştiğini, artık daha hızlı olduğunu ve ilerleme çubuğunun daha doğru olduğunu fark edecekler. Android kullanıcıları bir kez görüntülenen ve gizli medya dahil olmak üzere spoiler animasyonları görüntülerken artan performansı fark edecekler.


Bugünlük bu kadar, siz kanal hikayelerini izlerken biz de bir sonraki güncelleme üzerinde çalışıyor olacağız.

22 Eylül 2023
Telegram Ekibi