Платежі 2.0, відкладені голосові чати та нові веб-версії

Читати оригінал англійською
Платежі 2.0, відкладені голосові чати, нові веб-версії та інші нововведення

У новій версії підтримуються платежі 2.0 для оплати в будь-якому чаті, можна запланувати голосовий чат на потрібний час, а також переглядати фотографії та інформацію учасників просто з вікна голосового чату. Крім того, запущено нові версії Telegram для браузерів.

Платежі 2.0

Підтримка платежів уперше з'явилася в 2017 році — завдяки цьому можна сплачувати рахунок просто через платіжних ботів і замовляти будь-які товари прямо в застосунку.

Нове оновлення дає змогу публікувати товари в будь-якому чаті, у тому числі групах і каналах з мільйонами підписників. Повідомлення з платіжними кнопками можна переслати друзям, і всі одержувачі зможуть сплатити за товар чи послугу, використовуючи одну з 9 платіжних систем.

Крім цього, тепер при оплаті можна додати чайові — і підтримати улюбленого автора, кав'ярню чи магазин. Для оплати можна використовувати будь-який застосунок – включаючи Telegram для комп'ютера.

Платформа для платежів відкрита та безплатна – Telegram не бере комісії і не зберігає платіжної інформації. Реквізити надсилаються напряму платіжній системі, а адреса для доставлення — продавцеві, щоб він надіслав товар.

Випробувати нові можливості на безкоштовних тестових товарах можна в цьому каналі.

Під'єднати власний магазин до платформи платежів можна без узгодження з Telegram. Усі деталі доступні в технічній документації для розробників.

Відкладені голосові чати

За допомогою голосових чатів можна як поспілкуватися в компанії друзів, так і під'єднатися до трансляції з мільйонами слухачів.

Відтепер адміністратори груп та каналів можуть запланувати майбутній голосовий чат на певний час – аби всі охочі могли підлаштувати власні плани, розповісти про подію друзям та запастися попкорном.

Учасники спільноти побачать кольоровий таймер зі зворотним відліком і зможуть підписатися на сповіщення про початок голосового чату.

Створити відкладений голосовий чат можна з профілю групи або каналу, де ви є адміністратором. На Android натисніть ⋮ > Почати голосовий чат > Вибрати час. На iOS потрібно натиснути на кнопку із символом голосового чату, а потім Вибрати час.

У зазначений час чат не запуститься несподівано для всіх – він розпочнеться лише тоді, щойно будь-хто з адміністраторів натисне Почати зараз.

Інформація з профілю в голосових чатах

З вікна голосового чату тепер можна швидко переглянути фотографію і дані з графи Про себе будь-кого з учасників – корисно, аби краще впізнати людину, з якою ви розмовляєте.

Відредагувати свою фотографію та дані Про себе теж можна прямо з голосового чату – наприклад, швидко перевтілитися в персонажа для ігрової партії або завантажити фото з краваткою перед виступом.

Нові веб-версії

Telegram можна користуватися прямо з браузера з 2014 року. Сьогодні ми представляємо одразу дві нові веб-версії. Обидві підтримують анімовані наліпки, голосові чати, папки для чатів та інші можливості – і чудово працюють на мобільних пристроях.

Завдяки цим застосункам, ви можете миттєво отримати доступ до ваших чатів на будь-якому комп'ютері або телефоні — без встановлення, завантаживши всього 400 KB, що приблизно дорівнює розміру двох фотографій.

Як і інші наші застосунки, усі веб-версії працюють незалежно від вашого телефону — він може бути вимкнений або бути поза мережею. Нові застосунки доступні за цими адресами:

Поділитися побажаннями стосовно нових версій можна на нашій публічній платформі для пропозицій та повідомлень про помилки — наразі лише англійською мовою.

Встановлення на Android напряму з сайту

Нове оновлення вже доступне для користувачів iOS через App Store, проте в Google повідомили, що “модерація застосунків зараз займає більше часу через підвищене навантаження”. На щастя, користувачам Android не потрібно чекати, доки оновлення з'явиться в каталозі Google Play.

Telegram для Android можна завантажити напряму з офіційного сайту telegram.org. Застосунки, встановлені таким чином, будуть автоматично оновлюватися до останньої версії. Оновлення, найімовірніше, з'являтимуться на декілька днів, а часом і тижнів раніше, оскільки не потрібно буде чекати, доки нову версію схвалять у каталозі.

Telegram підтримує відтворювані збірки, тому кожен може переконатися, що його версія застосунку зібрана точнісінько з того самого відкритого коду, що ми публікуємо на GitHub.

Швидке наближення

Тепер ви можете швидко наблизити фотографії та відеозаписи в чаті, не відкриваючи їх: достатньо потягнути по зображенню двома пальцями.

Поліпшення для перегляду медіа

Користувачі iOS можуть перемотувати відеозаписи вперед або назад, утримуючи пальцем кнопки +/- 15с. На Android відео можна перемотувати вперед або назад, утримуючи пальцем ліву або праву частину екрана. Подвійне натискання перемотає на 10 секунд.

Підказки та нові анімації на Android

З кожним оновленням застосунок для Android працює плавніше та розквітає новими анімаціями. Цього разу — припояві бічного меню та повернення до чату зі списку чатів.

Аби більше дізнатися про можливості Telegram, натисніть Можливості Telegram у лівому меню або перейдіть за адресою @TelegramTips.

Вакансії Telegram

На сьогодні все. Ми вже працюємо над наступним оновленням — і якщо ви щойно подумали «Чудово, оце так завзяття!», а не «Коли ви, бідолахи, відпочиваєте?», пропонуємо також оглянути наш список вакансій.


26 квітня 2021
Команда Telegram

Інші новини

القصص للمجموعات و ٨ ميزات إضافية

ابتداءاً من شهر فبراير الحالي؛ تستطيع المجموعات نشر القصص، تخصيص مظهرها، تعيين الخلفيات ورموز الحالة، بالإضافة إلى إمكانية إعطاء جميع أعضاء المجموعة ميزات من الاشتراك المُميّز مثل…
29 лютого 2024

الرسائل المحفوظة 2.0، الرسائل الصوتية لمرة واحدة و ٨ ميزاتٍ أخرى

خلال شهر يناير؛ قمنا بإضافة ١٠ ميزاتٍ جديدة إلى تيليجرام، من ضمنها الرسائل المحفوظة، الرسائل الصوتية ورسائل الفيديو لمرة واحدة التي يتم…
31 січня 2024

المكالمات المليئة بالألوان، تأثير "ثانوس" الحركي، وتحديث أُسطوري للبوتات

في تحديث تيليجرام العاشر لعام ٢٠٢٣؛ قمنا بإضافة المكالمات المطورة مع تصميم ملون جديد يستهلك قدراً أقل من طاقة بطاريتك، إضافة إلى تأثير…
31 грудня 2023

مظهر القنوات، المنشورات في القصص والمزيد

في هذا التحديث الجديد؛ تستطيع القنوات تعيين الخلفيات، حالات الرموز التعبيرية وأيضاً شعارات الملف الشخصي، يستطيع المستخدمون إعادة نشر رسائل القنوات في القصص، يمكن منح اشتراك تيليجرام…
23 грудня 2023