Yanıtlar 2.0, Ayarlanabilir Bağlantı Önizlemeleri, İsim Renkleri ve Daha Fazlası

Orijinal duyuruyu İngilizce okuyun
Yanıtlar 2.0, Ayarlanabilir Bağlantı Önizlemeleri, İsim Renkleri ve Daha Fazlası

Bugünkü güncelleme, yanıt verirken mesajların belirli bölümlerinden alıntı yapmanıza, yanıtlarınızı diğer sohbetlere göndermenize, herhangi bir metne alıntı biçimlendirmesi eklemenize, bağlantı önizlemelerini yapılandırmanıza, hesabınız için bir renk seçmenize ve çok daha fazlasına olanak tanır.

Yanıt Devrimi

Telegram, 2015 yılında yanıtlara öncülük etti ve ilk kez insanlara sohbetlerdeki karmaşık konuşmaları takip etmenin sezgisel bir yolunu sundu. Her mesajlaşma uygulaması Telegram'ın standardını benimsedi ve bugün sınırları daha da zorluyoruz.

Artık kullanıcılar herhangi bir mesajın belirli bölümlerini alıntılayarak yanıtlarını %100 kesin hale getirebiliyor. Alıntıya dokunulduğunda güzel bir animasyon ile orijinal mesajdaki tam konuma odaklanılıyor.

Bir mesajdan alıntı yapmak için mesaja dokunun (iOS'te basılı tutun), ardından metni seçmek için basılı tutup sürükleyin ve “Alıntı” öğesini seçin.

Bugünden itibaren, özel olarak yanıt vermek veya tartışmayı farklı bir gruba veya kanala taşımak istemeniz durumunda yanıtlar diğer sohbetlere de gönderilebilir. Başka bir sohbetten gelen yanıta dokunduğunuzda, erişim izniniz varsa mesaj orijinal sohbetinde açılır.

Farklı bir sohbette yanıtlamak için, giriş alanının üzerindeki yanıt çubuğuna dokunun, “Başka Bir Sohbette Yanıtla” öğesini seçin ve ardından göndermek istediğiniz yeri seçin.

Alıntı Biçimlendirme

Başkalarından doğrudan alıntı yapmanın ötesinde, bir yanıtta birden fazla alıntı dahil olmak üzere herhangi bir metne alıntı biçimlendirmesi ekleyebilirsiniz.

Alıntı Biçimlendirme

Biçimlendirme seçeneklerine erişimi kolaylaştırmak için içerik menüsünü de geliştirdik.

Ayarlanabilir Bağlantı Önizlemeleri

2015 yılında Telegram, sayfa için bir başlık, açıklama ve medya gösteren ayrıntılı bağlantı önizlemeleri ekleyen ilk mesajlaşma uygulaması oldu.

Bu güncelleme, mesajlarınızdaki bağlantı önizlemeleri üzerinde size benzeri görülmemiş bir kontrol sağlar. Medya boyutunu değiştirebilir, önizlemenin mesajınızın üstünde veya altında görünmesini seçebilir ve birden fazla bağlantı varsa hangi bağlantının önizleneceğini seçebilirsiniz.

Artık önizleme alanında herhangi bir yere dokunabildiğiniz için bağlantıları açmak daha kolay hale geldi.

Yanıtlama, Yönlendirme ve Bağlantı Ayarları

Mesajları iletirken, bir yanıta bağlantılar eklerken veya üçünü birlikte yaparken yanıt verdiğinizde, artık menüdeki yeni sekmeleri kullanarak tüm ayarlara erişebilirsiniz.

Premium Hesap Renkleri

Telegram Premium ile, hesabınız için bir renk veya renk kombinasyonu seçerek hesabınızı her zamankinden daha fazla özelleştirebilirsiniz.

Bu, tüm gruplardaki adınızın rengini, gönderdiğiniz bağlantıları ve mesajlarınıza yanıtları değiştirir.

Ayrıca, başkaları alıntı yaptığında veya size yanıt verdiğinde mesajlarınızın arkasında benzersiz bir arka plan oluşturarak desen olarak kullanılacak bir simge seçebilirsiniz.

Android'de bir hesap rengi ayarlamak için Ayarlar > Sohbet Ayarları > İsim Rengini Değiştir bölümüne gidin. iOS'te, Ayarlar > Görünüm > İsim Renginiz bölümüne gidin.

Bu ayarlar ayrıca Seviye 5 veya daha yükseğe güçlendirilmiş kanallar tarafından da kullanılabilir.

Hikaye İyileştirmeleri

Hikayeler artık videoları ileri sarmanıza ve geri sarmanıza izin veriyor, bunun için ekrana basılı tutmanız ve ardından sağa veya sola kaydırmanız yeterli.

Daha iyi, daha parlak özçekimler için sıcaklık ve yoğunluk esnek ayarlarına sahip ön flaşı kullanabilirsiniz.

Flaşın sıcaklığını ve yoğunluğunu ayarlamak için, bir hikaye için ön kamerayı kullanırken ⚡ simgesine basılı tutun.

Hikayeleri ilk kez açtığınızda, temel göz atma hareketlerini kapsayan hızlı bir öğretici gösterilir.

Bugünlük bu kadar. Bir sonraki güncelleme üzerinde çalışırken Yanıtlarınıza İleri Bağlantı vereceğiz.


28 Ekim 2023
Telegram Ekibi

Diğer Haberler

Старонка профілю, рэкамендаваныя каналы і яшчэ 15 новых магчымасцей

У гэтым месяцы мы дадалі больш за 15 новых магчымасцей, сярод якіх — рэкамендаваныя каналы, спосаб праглядзець свой профіль і паказваць…
25 Nis 2024

Рэдактар стыкераў – стварайце свае стыкеры

Пачынаючы ад сёння вы зможаце ствараць стыкеры і наборы стыкераў з любога відарысу з дапамогай магутнага рэдактара — не выходзячы з Telegram.
14 Nis 2024

Прадстаўляем Telegram для бізнесу

З гэтым абнаўленнем любы зможа пераўтварыць свой уліковы запіс Telegram у старонку для бізнесу – і атрымаць доступ да магчымасцей для бізнесу, такіх як паказ часу працы і месцазнаходжання…
31 Mar 2024

Гісторыі ў суполках і яшчэ 8 магчымасцей

Telegram выводзіць камунікацыю ў суполках на новы ўзровень — з 9 новымі магчымасцямі. Цяпер суполкі могуць размяшчаць гісторыі і захоўваць іх як допісы на сваёй старонцы профілю. Можна…
29 Şub 2024