Sesli Sohbetler 2.0: Kanallar, Milyonlarca Dinleyici, Kaydedilen Sohbetler, Yönetici Araçları

Orijinal duyuruyu İngilizce okuyun
Sesli Sohbetler 2.0: Kanallar, Milyonlarca Dinleyici, Kaydedilen Sohbetler, Yönetici Araçları

Sesli Sohbetler, ilk olarak Aralık ayında sunuldu ve Telegram gruplarına canlı konuşmanın yeni bir boyutunu ekledi. Bugünden itibaren, sesli sohbetler kanallarda da kullanılabilir hale geliyor ve katılımcı sayısında artık sınır yok.

Bu güncelleme ayrıca kaydedilebilir sesli sohbetler, zengin katılımcı listeleri, el kaldırma işlevi, konuşmacılar ve dinleyiciler için davet bağlantıları, sesli sohbet başlıkları ve tanınmış kişilerin kanalları ile sesli sohbetlere katılmaları için bir yol sunuyor.

Sınırsız Sesli Sohbetler

Kanalların ve genel grupların yöneticileri artık milyonlarca canlı dinleyiciye sahip sesli sohbetlere ev sahipliği yapabiliyor. Konuşmanız ne kadar popüler olursa olsun, yeni insanlar sizi dinleyebilecek. Bu sanki 21. yüzyıl için yeniden icat edilmiş kamu radyosu gibi.

Sesli sohbet başlatmak için, yöneticisi olduğunuz herhangi bir grubun veya kanalın profilini açın, (⋮) veya (⋯) dokunun ve Sesli Sohbet Başlat seçeneğini seçin.

Kaydedilen Sohbetler

Bazı konuşmaların geçici olması amaçlanırken, diğerleri korunmaya ve başkalarına aktarılmaya değer. Yöneticiler artık konuşmaları kaydetmek ve bunları canlı etkinliği kaçıran takipçilerine yayınlamak için sesli sohbetlerden ses kaydedebilirler.

Kaydı bitirdikten sonra, ses dosyası Kayıtlı Mesajlar bölümünüzde anında kullanılabilir hale gelir. Sürprizleri önlemek için kaydedilen sohbetler, başlıklarının yanında kırmızı bir ışıkla işaretlenir.

El Kaldır

Katılımcıların sessize alındığı sohbetlerde, dinleyiciler ellerini kaldırmak ve konuşmak istediklerini yöneticilere bildirmek için buna dokunabilirler. Bu tıpkı bir talk show'a katılmak gibi, ama heyecan verici animasyonlarla.

Uzmanlığınızı, ilgi alanlarınızı veya biraz kendiniz hakkında ayrıntılar vermek için kullanabileceğiniz hakkında metniniz artık katılımcılar listesinde görülebilir. Bu bilgiler, yöneticilerin sorularınız veya yorumlarınız için iyi bir düzlem bulmasına yardımcı olabilir.

Konuşmacı ve Dinleyici Bağlantıları

Genel grupların ve kanalların yöneticileri artık sesli sohbeti hemen açan davet bağlantıları oluşturabilir. Konuşmacılar ve dinleyiciler için ayrı bağlantılar oluşturulabilir. Böylece katıldıklarında konuşmacılarınızın sesini açmak zorunda kalmazsınız ve onlar yaklaşan sohbeti topluluklarına tanıtmak için farklı bir bağlantı kullanabilirler.

Sesli sohbetler, kullanıcıların katılmadan önce sohbet konularını görmelerine yardımcı olan isteğe bağlı başlıklara da sahiptir.

…Olarak Katıl

Kullanıcılar, bir kanaldaki sesli sohbete girerken kişisel hesaplarıyla katılma veya kanallarından biri olarak görünme seçeneğine sahiptir. Ünlüler ve tanınmış kişiler, kişisel hesaplarıyla çok fazla dikkat çekmekten kaçınmak için bunu kullanabilir.

Sesli sohbete kanal olarak katılma

Örneğin, Fransa ve Türkiye Cumhurbaşkanları, Pavel Durov'un Kanalında bir toplantı düzenlemek için bir araya gelebilir ve sohbet listelerinin hayran mektuplarıyla dolması riski olmadan kullanıcıların sorularını yanıtlayabilirler.

Ve Daha Fazlası

Mesaj iletme sırasında yanlışlıkla yanlış sohbeti seçerseniz, göndermeden önce iletmeyi iptal etmek için X düğmesine basın veya farklı bir sohbet seçin.

Farklı bir sohbet seçin veya iletmeyi iptal edin

Ayrıca uzun sesli mesajları dinlerken kaldığınız yerden oynatmaya devam edebilirsiniz. Bu daha önce uzun videolar ve uzun ses parçaları için mevcuttu ve her şeyi halledeceğimizi düşünüyorduk ama sonra büyükannemiz kaydoldu.

Son olarak, Android kullanıcıları artık sohbet listesinde sola kaydırmaya hangi eylemin atanacağını seçebilirler: sohbetleri arşivleme, sabitleme, sessize alma, silme veya okundu olarak işaretleme. (iOS'te, kaydırdığınız yöne bağlı olarak tüm bu kaydırma eylemleri her zaman kullanılabilir.)

Ve bugün için bu kadar, bir sonraki güncelleme için bizi izlemeye devam edin!


19 Mart 2021
Telegram Ekibi

Diğer Haberler

استوری‌های گروه و ۸ قابلیت دیگر

تلگرام، با ۹ قابلیت جدید، مکالمات درون گروه‌ها را وارد مرحله جدیدی می‌کند و معنای ارتباط چند به چند را تغییر می‌دهد. از این پس، گروه‌ها می‌توانند استوری منتشر کنند و آن‌ها را به عنوان…
29 Şub 2024

پیام‌های ذخیره شده 2.0، پیام‌های صوتی یک بار پخش‌شونده و ۸ قابلیت دیگر

۱۰ قابلیت جدید به تلگرام اضافه کردیم که شامل پیام‌های ذخیره شده‌ی ارتقا یافته، پیام‌های صوتی و ویدیویی یک بار مصرف که پس از پخش حذف می‌شوند،…
31 Oca 2024

تماس‌های ارتقا یافته، جلوه‌ی تانوس و ربات‌های بهتر

در دهمین به‌روزرسانی سال ۲۰۲۳، تماس‌ها با افزایش عملکرد و کاهش میزان مصرف باتری بهبود یافته، جلوه‌ی جدیدی برای حذف پیام‌ها و چندین مورد…
31 Ara 2023

ظاهر کانال، پست در استوری و موارد دیگر

در به‌روزرسانی کریسمس تلگرام، قابلیت تنظیم پس‌زمینه، اموجی وضعیت و لوگوی پروفایل برای کانال‌ها نیز فعال شده، کاربران می‌توانند پست‌های کانال‌ها را در استوری بازنشر کرده و امکان هدیه…
23 Ara 2023